You should know i would talk

Hej babes, sitter i skolan på sista lektionen nu.
Idag skulle jag ha jobbat men det blev inställt tyvärr, så det blir att åka till hästen istället. Imorgon ska jag egentligen också jobba men vi får se hur det blir med det.
Jag kollade på en otroligt spännande, hemsk och bra dokumentär för några dagar sedan om Sea world och späckhuggarna. Den heter Blackfish och finns att se på bland annat swefilmer. Som ni förstår handlar den om späckhuggarna som finns, framför allt på Sea world i Orlando, Florida, som jag VAR på  förra sommaren. Hur sjukt är inte det?
Hur som helst, efter att ha sett den dokumentären, hur psykiskt illa dessa djur mår och vad för konsekvenser som kommit ur detta för både människor och djur så ångrar jag mitt besök. För att förstå det hela så måste man se dokumentären, där huvudkaraktären är späckhuggaren Tilikum som fångades som två år i det vilda, och som sedan dess till år 2010 varit inblandad i 3 dödsfall.
Jag skyller inget på djuren. Det skapas en psykos hos dessa djur när de hålls till fånga och varken får röra på sig tillräckligt mycket eller den stimulans  på andra plan som de behöver. De är inte som hästar, eller får, när de kommer till att bilda en familj eller "flock". De föds in i sin familj, lär sig ett visst språk och lever i en viss kultur och simmar flera tusen mil om dagen. Sedan fångas de in, sätts ihop med andra som inte kan deras språk i en liten bur. Är det snällt på något sätt?
Jag blev så ledsen när jag såg allt. Jag förstod sedan innan att djur inte alltid har de bra på zoo och i bur. Men att se hur parken ljuger om både det ena och det andra och inte inser vad dom gör mot djuren är hemskt. Det är vidrigt.
Jag uppmanar er alla, gå INTE till dessa djurparker, eller inte någon djurpark eller zoo. Jag kommer inte göra de i fortsättningen och ångrar mitt besök jag gjorde.
Tilikum är inringad i den röda cirkeln, nuddar bassängkanten från nos till skjärtfena. Är detta okej?
Tilikum, detta är INTE en glad späckhuggare...
Detta är glada, lyckliga och friska späckhuggare!
 
Håller ni med eller har ni en annan syn på det hela? Tell me!
 
 
 
 

Liknande inlägg

milina.blogg.se:

Usch! Mår så dåligt av sånt där!

Svar: Visst.. Fruktansvärt.. :(
Therese Johansson

Denise:

Usch! Om man nu måste ha djuren instängda för människornas njutning så måste man åtminstone se till djurens bästa och ha tillräckligt stora bassänger osv. Tycker det är fruktansvärt med jakterna på de vilda djuren ute i haven. På något vis så känns det bättre med de djuren som har varit instängda hela sitt liv. Dom vet inget annat. Istället för att ta ifrån dom deras frihet.

Svar: Håller med dig till 110%!
Therese Johansson

Kommentera inlägget här: