snowy winterland

Snart är vintern här, burr!
Jag är helt klart INTE någon vintermänniska men det finns alltid mysiga saker att hitta på under vintern för alla. Tänkte dra några tips på mysiga saker att göra i denna kalla tid, here we go!
En självklar grej för mig nu när hösten smyger sig in är att göra varm choklad, och ja gärna med lite grädde, och mysa framför en film. Men ännu bättre är det ju om man bjuder över en eller flera vänner på fika. Varm choklad med nybakade kakor, låter inte det jättehärligt? Det för oss in på nästa tips, baka!
Baka är nog det absolut mysigaste och roligaste som finns en regning eller snöig dag. Sätt på radion, eller din jullista på spotify, baka cupcakes, kakor eller varför inte lussebullar ensam eller med någon annan och sen ta en fika tillsammans med varm choklad och nybakat. Kan inte bli mycket bättre, visst?
En annan sak som inte riktigt blivit av för mig de senaste åren är pepparkakshus men i år tänker jag se till att de blir gjort. Tycker de är jättefint och de är väldigt roligt att sitta och pynta husen med de man själv tycker passar, bara låta fantasin flöda!
En annan rolig sak som min vän faktiskt påminnde mig om är att göra en egen julkalender som man antingen kan ha till sig själv eller ge till någon annan. Bilden ovan visar en jättefin kalender men kanske lite avancerad. Ett tips är att du skaffar dig ett långt rött band om du inte har ett och hänger inslagna paket på det i turordning. Du kan även förslagsvis antingen skriva nummer på paketet eller ha små lappar med ett rim eller annan text och nummer så du vet vilken lucka det är, superenkelt!
En annan enkel sak för att piffa upp vardagen är att antingen köpa med ett gott take away kaffe eller annan varm dryck ELLER ta med hemifrån. Det finns jättefina och praktiska "termosmuggar" i lagom storlek att köpa på de flesta stora varuhusen!
Detta är för er som gillar att resa. En weekend i London sitter inte helt fel i juletider. Jag och familjen var där förra året och kan säga att det var jättemysigt där då. Vi hade underbart väder i och för sig men det lär vara otroligt mysigt i alla fall. Självklart mycket folk som alltid men det finns så mycket fint där och julstämningen är makalös! Detta går att boka på bland annat www.sas.se www.hotels.com och www.airtours.se
Självklart får vi inte glömma alla skidfantaster där ute, men det är kanske lite av en självklarhet att man kan åka skidor på vintern? Ett tips för er som kanske vill hyra en stuga i fjällen är Trysil i Norge. Familjen har stuga där och backarna är jättefina. Detta kan man göra på bland annat www.skistar.com
Hoppas ni tyckte om detta och hoppas ni hittar de små sakerna som lyser upp ens vardag i denna mörka årstid. Vi hörs senare, många kramar!
Kategori: Allmänt Taggar: baka, bake, chocolate, cupcake, kaffe, london, muffins, norge, pepparkakshus, skidor, starbucks, tips, vinter;

Liknande inlägg

Kommentera inlägget här: